Οι επαγγελματικές οργανώσεις έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στις δημόσιες αρχές, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις συνεταιριστικές οργανώσεις, τους αγροτικούς συλλόγους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις εσωτερικού και εξωτερικού και τους εκπροσώπους διαφόρων κοινωνικών ομάδων για κάθε ζήτημα που αφορά στα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών τους και για τη διαμόρφωση, τη λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν τα κοινά επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα των μελών τους και γενικότερα τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου. Η ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο της δράσης της για τη διεκπεραίωση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, παρεμβαίνει ουσιαστικά και σε μια σειρά θεμάτων, που «αγγίζουν» και επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων. Το ασφαλιστικό, η ασφάλεια και υγεία στην εργασία, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με τη συντριπτική πλειοψηφία των εγκλωβισμένων δανειοληπτών να είναι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, η διαφορετικότητα στην εργασία και την κοινωνία, είναι μόνο μερικά από αυτά.
Οι γυναίκες, ενισχύοντας τη θέση τους στην ιεραρχία των συνδικαλιστικών οργάνων όλων των βαθμίδων – Σωματεία, Ομοσπονδίες, ΓΣΕΒΕΕ – αποκτούν τη δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων και παρέμβασης για θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των ίδιων και της οικογένειάς τους.
Οι γυναίκες, ως άτομα επιβαρυμένα με πολλαπλούς ρόλους, της εργαζόμενης, της μητέρας, της συζύγου, αλλά και με τις δικές τους φιλοδοξίες, πρέπει ενεργά πλέον να ασκήσουν πίεση, να μπορούν να επηρεάζουν ουσιαστικά και να διαμορφώνουν τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς της ζωής.
Η ενεργή συμμετοχή στο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να αποτελέσει για τις γυναίκες έναν από τους τρόπους για μια πιο δυναμική και ουσιαστική παρουσία και παρέμβασή τους στις ραγδαίες εξελίξεις σήμερα.